Rabu, 13 Mac 2013

Gambar Mayat Penceroboh Lahad Datu [OP DAULAT]

Bercakap pada sidang akhbar bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussien pada pukul 4 petang tadi, Ahmad Zahid berkata sembilan daripada mayat itu ditemui dalam sebuah liang kubur yang ditutup dengan kepingan papan.

Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya gambar mayat pengganas yang ditemui dalam sebuah kubur.

Turut diedar ialah gambar anggota forensik diserang penceroboh ketika sedang memeriksa sebuah kubur dikampung itu dan senjata yang dirampas pasukan keselamatan.

Senjata yang berjaya dirampas dari pengganas
Anggota Forensik yang diserang dan kubur mayat pengganas
Mayat pengganas yang ditembak pihak keselamatan
Mayat pengganas yang ditanam dalam sebuah liang kubur
Gambar-gambar ini menunjukkan pasukan keselamatan kita mempunyai kebolehan yang tinggi dalam menjalankan operasi ini. Ia bukan sandiwara. 
Serentak itu, Ahmad Zahid membidas sikap segelintir media sosial yang memperlekehkan barisan hadapan pasukan keselamatan kononnya ia adalah sandiwara.
"Ya Allah Ya Tuhanku.. Engkau lindungilah saudara-saudara kami dibumi Sabah, dan Engkau lindungilah para pejuang kami, Engkau tingkatkanlah semangat juang mereka hilangkan rasa gementar mereka, permudahkanlah segala urusan mereka, bantulah mereka seperti mana Engkau membantu tentera-tentera Islam yang lain. Engkau bukakanlah hati para pengganas supaya mereka keluar dari Sabah. Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui, Maha Pengasih, Maha Penyayang tiada tempat kami hambaMu ini meminta pertolongan selain dari Mu"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan